Train Store in Ribes de Freser / Sau Taller d’Arquitectura

© Albert Camps Pla

Architect: Sau Taller d’Arquitectura
Location: Ribes de Freser, , Spain
Lead Architect: Lluís Jordà Sala
Text: Sau Taller d’Arquitectura
Project Area: 1300 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Albert Camps Pla

© Albert Camps Pla

This Train Store in Ribes de Freser (Girona, Spain), was conceived in order to solve the climatic problems of the station and to shelter the railrack trains from vandalism. With this aim this big and diaphanous volume was realized. A three dimension metallic dry construction structure thought to be built without affecting the normal timetable of the train route. The roof is designed to be a solar energy collector covering all its south faced slopes with photovoltaic panels. Horitzontallity and the use of reflecting and transparent materials integrates the building in the landscape decreasing the visual impact of this big volume.

Text provided by Sau Taller d’Arquitectura.

© Albert Camps Pla
elevation and section

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Train Store in Ribes de Freser / Sau Taller d’Arquitectura" 09 Oct 2011. ArchDaily. Accessed 22 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=173981>

1 comment

Share your thoughts