Isernia Golf Club / Medir Architetti

Courtesy of Medir Architetti

Architects: Medir Architetti
Location: ,
Project Year: 2010
Photographs: Courtesy of Medir Architetti

The design concept of the Isernia Golf Club building started with the idea of converting an existing wooden structure, built to cover the golf shooting stations, into a Clubhouse pavilion. The original structure of that shelter was static and got lost with generous size of the golf course and the beautiful open-ended views facing the surrounding valleys.

Situation

Therefore, the intention was to enhance the presence of the building by adding iconic value to the imperfections of its shaped geometry. Looking like an open-air theater and declaring its artificiality to the natural environment, the building aims to have an ephemeral aspect, as a ‘compensation’ of its own presence in a uncontaminated site.

Courtesy of Medir Architetti

The building is composed of a wooden screen enveloping the existing structure along the perimeter, fragmenting natural light, and peeling off on the back side to form the main entrance. The access to the golf course is marked by a ‘fragment of construction’, a stone wall along which a heavy steel plate slides across big metal gears.

Courtesy of Medir Architetti

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Isernia Golf Club / Medir Architetti" 13 Sep 2011. ArchDaily. Accessed 29 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=168301>

0 comments

Share your thoughts