Penthouse in Andorra / Arteks Arquitectura

Architect: ARTEKS Arquitectura
Location: Andorra
Architects in charge: Elisabet Faura & Gerard Veciana
Client: UNIMSA
General Contractor: SEIC S.A
Constructed Area: 118 sqm
Photographs: Eugeni Pons

Maintaining fluidity within the requirements ordained by this particular living space was one of the principal objectives of this Project. Instead of subdividing the surface area with traditional walls, new walls were designed with a certain thickness, texture and color. These were placed in such a way as to unite the apartment visually from one end to the other. The slate wall at the daytime and nightimes areas of the apartment. On the side where the wall greets visitors is place to jot down notes and reminders.

Where they can be seen when one leaves the apartment. On its other side is a reading area, where it becomes a bookcase tat hides a small office. The kitchen, dining room and living room share the same open area. Another room where sub-divisions were avoided is the master bedroom, envisioned as a suite in which the bathroom, dressing room and bedroom are compartmentalized.

In flooring the apartment, the aim was to create continuity by avoiding visible assembly points.

Cite: "Penthouse in Andorra / Arteks Arquitectura" 15 Mar 2009. ArchDaily. Accessed 29 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=16781>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    wow, andorra! quite exotic :D

    p.s. – i’ve noticed that many of archdaily’s posts aren’t “filed under” the countries that the buildings are in… (for example, this one here…) is there a reason for this or is it unintentional? it would make searching for specific objects a lot easier if all posts were filed under countries as well :)

  2. Thumb up Thumb down -1

    So basically the main feature of this apartment is the ability to write on the wall??…. ever heard of post-its?

Share your thoughts