We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Greenhouse Pavilion / Studio Elmo Vermijs

  • Architects: Studio Elmo Vermijs
  • Location: St-Oedenrode, The Netherlands
  • Project Manager: Erik Luermans
  • Collaborators: Quentin Corbey, Pieter Paul Pothoven, Henk Wiersma
  • Engineering: Frans Schippers
  • Client: Land Art / BKKC / Forest Green
  • Local Companies: Ahrend (residuals), A. van Liempd demolition company, BAM construction company
  • Project Area: 12.5 meters long, 5.5 meters wide, 3.5 meters high
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Stink Finger / Bob Driessen

© Stink Finger / Bob Driessen © Stink Finger / Bob Driessen © Stink Finger / Bob Driessen © Stink Finger / Bob Driessen

From the architect. On June 23, 2011 the Greenhouse Pavilion was officially opened. A pavilion which is built around the theme of meeting. Studio Elmo Vermijs was commissioned by Landart 2011 (initiated by Groene Woud and BKKC) to create a meeting place nearby a farm in Sint Oedenrode, the Netherlands. The pavilion was built almost entirely of residuals from the local company’s and refers to the many greenhouses present in the surrounding. To date, many organized activities, from a spontaneous picnic to storytelling, from business meeting to educational projects. Until the end of September, the Greenhouse Pavilion" can be booked through www.landkunst.nl.

© Stink Finger / Bob Driessen
© Stink Finger / Bob Driessen
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Greenhouse Pavilion / Studio Elmo Vermijs" 31 Aug 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/164620/greenhouse-pavilion-studio-elmo-vermijs/>