ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Town & City Hall
  4. Italy
  5. Pedevilla Architects
  6. 2007
  7. Lorenz / Pedevilla Architekten

Lorenz / Pedevilla Architekten

  • 01:00 - 21 March, 2009
Lorenz / Pedevilla Architekten
Lorenz / Pedevilla Architekten

Lorenz / Pedevilla Architekten Lorenz / Pedevilla Architekten Lorenz / Pedevilla Architekten Lorenz / Pedevilla Architekten +19

  • Architects

  • Location

    St Lorenzen, South Tyrol, Italy
  • Architect

    Pedevilla Architekten
  • Project Team

    Armin Pedevilla, Kurt Egger
  • Project Type

    Town Hall
  • Client

    Community of St. Lorenzen
  • Budget

    US $3.7 M
  • Energy Consumption

    5,5 kWh/m²a
  • Project Year

    2007

From the architect. St. Lorenzen is a small community in South Tyrol, an area of the Italian Alps that lies near the Austrian border. The newly constructed Town Hall of St. Lorenzen is located in its historical church square, which forms the heart of the village. This positioning of the Town Hall has resulted in the creation of two separate spaces: on the one hand, a large public square fronted by most of the village's commercial buildings; on the other, a private school yard reserved solely for the use of the adjacent elementary school.

The new Town Hall appears as an impressively large structure which accords perfectly with the proportions of the surrounding buildings. The contemporary architecture, with its clear style and clean lines, avoids any historical imitation, whilst the use of mineral plaster is pleasantly reminiscent of traditional Alpine buildings. The building itself incorporates both the Town Hall and the Public Library of St. Lorenzen. The entrance to both facilities is centrally located in the old church square. The library is situated on the ground floor and the children's books section has been assigned to the nearby school. Keeping the factor of playground noise in mind, the offices of the Town Hall have been established on the first and second floors, where workers can enjoy calm and quiet.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Lorenz / Pedevilla Architekten" 21 Mar 2009. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/15492/lorenz-pedevilla-architekten/>