Single-Family House in Pedro Verde / Elisa Valero Arquitectura

© Fernando Alda

Architects: Elisa Valero Arquitectura
Location: Granada,
Project Year: 2008
Project Area: 229.44 sqm
Photographs: Fernando Alda

The project is structured in horizontal layers, a system of plains that define a new line of land, the platform belonging to a classical temple that Martienssen defines as the first condition for Western architecture.

Plan

Over this line of land we built the shadow line, and between the two, an open place for contemplating, for looking into the distance. Inside this place, the scale expands in a double height protected by an enormous lintel.

© Fernando Alda

The volume of the bedrooms hung from a system of metal trusses and split to allow southern light and views draws the silhouette. Beneath the line of land, a basement includes the swimming pool, the garage and a den open to the garden.

Section
Cite: "Single-Family House in Pedro Verde / Elisa Valero Arquitectura" 29 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 25 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=153511>

1 comment

Share your thoughts