We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus

Courtesy Hapsitus
Courtesy Hapsitus

Beirut based, Lebanese architect firm Hapsitus has presented us their work for the BLC Headquarter Landmark high rise design competition in Beirut. Follow after the break for more images of their winning proposal for this highly visible project.

BLC Bank Beirut began a new departure in 2007 with a different administration, an impetus that gave rise to rapid growth and imposed the need for a new headquarters. The competition design brief required a building that would be a landmark in the urban texture of Beirut.

Courtesy Hapsitus
Courtesy Hapsitus

The presence of the existing building at the corner of the site was an enigma. It occupied a key corner position of the site, and was required by the client to be incorporated within a new design. With the ‘landmark’ concept as a driving force, Hapsitus proposed a solution created by the cantilevering of a new structure above the existing structure to make an urban gate addressing the city.

Courtesy Hapsitus
Courtesy Hapsitus

Courtesy Hapsitus
Courtesy Hapsitus
Cite:Hank Jarz. "BLC Headquarter Landmark / Hapsitus" 23 Jul 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/152601/blc-headquarter-landmark-hapsitus/>