Entry for the Serlachius Museum Gösta Extension Competition / magma architecture

rendering

The task of the competition for the Serlachius Museum Gösta was to design an extension containing five times the area of the existing museum. The current museum is a solitaire exposed on the top of a hill at a lake in a dramatic landscape. proposes to preserve the beauty of the natural surroundings and integrate them into the visitor experience of the museum.

rendering

Hidden in the forest next to the existing building the low-rise extension maintains the visible beauty of the existing landscape and the characteristic focal point of the historic museum building. Flowing down the hilly landscape between the trees the building fills in the clearances of the forest. Inserted into the amorphous, fully glazed space are closed rectangular exhibition rooms. The visitor route alternates between the exhibitions and the surrounding space. In this way nature will be the fifth exhibition space of the Museum.

site plan
section
elevation

Architect: magma architecture
Location: , Finland
Project Team: Martin Ostermann, Lena Kleinheinz, Hendrik Bohle, Piotr Fabirkiewicz, Henrik Ulsfort, Pablo Carballal, Veljko Markovic, Zubin Daboo

Cite: Henry, Christopher. "Entry for the Serlachius Museum Gösta Extension Competition / magma architecture" 14 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 19 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=150252>

4 comments

Share your thoughts