House Fregowerra / null8 Architektur

© Love Weber

Architects: null8 Architektur – Marc Bühler
Location: ,
Project area: 180 sqm
Project year: 2010 – 2011
Photographs: Love Weber

first floor plan

15 minutes away from Bern, up the river Aare towards the Alps lays the small village Rubigen. In the 1980s the house of the client’s parents was built, leaving half as an unbuilt plot to be developed by the next generation. In 2010, the planning of the project to build a new home for the family of four started.

© Love Weber

The playground and the terraces are surrounded by a lovely garden and form the social area where the three generations meet, still providing some intimacy. In the south, on the other side of the house the rooms requiring more privacy like the bedrooms, the office and living room are situated. The open kitchen with the dining room on the upper level as well as the entrance area on the lower level, connect the private with the social areas.

© Love Weber

In terms of efficiency the wooden house is made of prefabricated elements, which make a shorter installation time on site and the basement is reduced. The high energy efficient thermal insulation of the cladding lowers the costs of operation as well as the CO2 emissions and will be further improved by solar panels.

Cite: "House Fregowerra / null8 Architektur" 16 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 19 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=150097>

0 comments

Share your thoughts