Aquatic Center / a/LTA

©

Architects: a/LTA
Location: Saint-Brice-en-Coglès,
Project area: 1,400 sqm
Project year: 2008 – 2011
Photographs: Courtesy of a/LTA

© a/LTA

This aquatic complex is located close to Saint-Brice-en Cogles ‘s downtown, in a former agricultural area. The building aims to work on two aspects :

- a work on the site’s agricultural past

- the fun destination of the equipment.

© a/LTA

It is packed with colored strips (perforated metal and concrete), the resurgence of the agricultural past (agricultural furrows). In the pool hall these lines come in large awnings expressing the playful spirit and resort program.

north elevation
© a/LTA

The complex express lines that extend into outside agricultural sunscreen next to interior beach.

It is a compact building divided into two distinct zones : in the north with an entity consisting of a multipurpose room, locker rooms, technical features, and south basins Hall.

© a/LTA

The building’s design tends to work with high environmental quality.

In addition to its compactness, its orientation and shading, it has features that ensure optimum management of energy (exterior insulation, wood heating, ventilation, heated floors …)

The equipment takes place subtly into the landscape, in its historic context and opens fully to the outside.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Aquatic Center / a/LTA" 22 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 20 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=144972>

3 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    J’aime beaucoup l’intérieur. il y a pas mal de bonne idée dans l’ensemble mais les fenêtres de l’extérieur ne fait pas très moderne.

Share your thoughts