CELL Apartment / SUGAWARADAISUKE

©

Architects: SUGAWARADAISUKE / Daisuke Sugawara
Location: Tokyo,
Project Year: 2011
Project Area: 29.72 sqm
Photographs: Ota Takumi

“CELL” is a SOHO “one-room apartment” renovation project. The main target is to maximize the functions and space perception in a confined area. There are three areas. “Equipment core”, “Free Space” and “Intermediate area”. Each area shares one space to dominate maximum functions and depth like a “CELL”.

Plan

The twisting boundary surfaces are carefully planned to control the connection between each area. This place shows us various aspects and connections between areas according to moving viewpoints, sunlight and the different activities.

© Ota Takumi

The experience in “CELL” may be the same as with a forest or field walk, giving us a sense of discovery and surprise. Cell is two separate studio apartments on different stories of the one apartment building, each with the same plan. One is designed with free curved surfaces of fabric, the other with timber triangular surfaces.

© Ota Takumi

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "CELL Apartment / SUGAWARADAISUKE" 17 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 20 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=144080>