ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Installations & Structures
  4. Norway
  5. Pushak
  6. 2006
  7. Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak

Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak

  • 01:00 - 23 February, 2009
Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak
Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak

Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak +9

  • Architects

  • Location

    Lillefjord, Norway
  • Architects

    Pushak
  • Project Year

    2006

From the architect. The program for the road stop is benches, toilet, waste bin and a wind shed. It is also the start of a trail to a waterfall in the end of the wally. The path was originally on the parking side, with a run down bridge crossing the river further up. 

The new bridge was our proposal; it works as a sign towards the trail, while at the same time taking care of all the demanded functions. It is leading on to an older trail, crossing the soft, green carpet of vegetation in the midst of the river deltae.

By placing all the program in the bridge, the road stop installation is now a distinct object placed in the landscape. This felt appropriate for the rough and grand nature of the site, rather than small furniture placed around or in the ground.

The bridge is making a turn, leading to the trail. This also makes room for benches on top of it. On the bent side, the steel frame is made 3-dimensional because of the torsion-forces. The steel frame was prefabricated. Minimizing work on site is beneficial in this climate. Inside, where people is going to sit or lean, the bridge is clad with wood that will become gray.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak" 23 Feb 2009. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/14011/lillefjord-rest-area-footbridge-pushak/>
Read comments

8 Comments

gp777444111 · March 25, 2010

????????????????????????????????

{ kattyface } · February 28, 2009

<3

sgurin · February 25, 2009

??? ????????. ??????? ??????. I like it. Good project.

low · February 24, 2009

...I think... too much noise for nothing! ...they need only a little bridge and a small toilet in a wonderful landscape!! ...don't be so complicate!

liz · February 24, 2009

Look at the plan- the toilet is there, inside the bridge.

stevenosloan · February 24, 2009

An enjoyable project for sure, I wish more rest stops had as much thought given to them [having this type of landscape readily accessible would be nice too]. I particularly enjoy the tying of the formal/material qualities of the project with the landscape; strata being pushed/pulled vertically. This one will be interesting to see how it weathers.

Ceno · February 23, 2009

Where is the toilet? The design of the toilet is an important object that couldn't seperate from this project

Miguel Sá, Arqt · February 23, 2009

Cool Propose

···

Comments are closed

Read comments

Lillefjord休息区 & 人行桥 / Pushak