We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Hoogeveen house / Bureau B+O

  • Architects: Bureau B+O
  • Location: Hoogeveen, The Netherlands
  • Architects: Bureau B+O Architecten
  • Project Year: 2008

Hoogeveen house / Bureau B+O Hoogeveen house / Bureau B+O Hoogeveen house / Bureau B+O Hoogeveen house / Bureau B+O

From the architect. A modern house on a circular plot in the new district of Hoogeveen represents the client's request for a contemporary form for living in the city.

The design team enforced restraint with respect to the brief and surroundings to produce a tasteful, contemporary icon for the city. This resulted in a design of retro-classical style with a mixture of urban and environmental qualities which help the occupants engage in sustainable and practical living. The house is placed around an enclosed garden with a long driveway, creating a sufficient distance from the neighbours for even more privacy.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Hoogeveen house / Bureau B+O" 04 Mar 2009. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/13574/hoogeveen-house-bureau-bo/>