School of Music Auditorium / Onix

© Onix

Architects: Onix – Alex van de Beld
Location: , The Netherlands
Project area: 300 sqm
Photographs: Courtesy of Onix

section 01

The old auditorium at Groningen’s School of Music has been given a completely new identity. Breaking open one of the façades allows sunlight to stream into the hall and establishes a relationship between the hall and the adjoining patio. An oak interior was rolled out lengthwise, transforming the existing elements in the hall – floor, stage, balcony, walls and ceiling – into a unified whole.

© Onix

The organ was integrated in this wooden interior. The acoustics of the hall were improved by opening up the wooden surfaces, between which the lighting fixtures are set. The auditorium has been transformed into the ‘innards’ of a musical instrument.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "School of Music Auditorium / Onix" 01 May 2011. ArchDaily. Accessed 17 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=131687>

0 comments

Share your thoughts