Party Hall / José Marini Bragança & Helena Veludo

© Pedro Ferreira

Architects: José Marini Bragança & Helena Veludo
Location: Cortes, Leiria, Portugal
Project Team: Carla Sousa
Project year: 2007 – 2009
Photographs: Pedro Ferreira

© Pedro Ferreira

The building provides a strong relationship with its natural surroundings. To minimise its visual impact, the building is raised up from the ground. The , its predominant material, brings its inside and outside closer together.

section 01
© Pedro Ferreira

Both the ceiling and the inside floor paving white colour intends to visually frame the landscape. The support bathroom stands as a unique element to destabilise the whole proposal serenity, with the red of its inside fittings as a counterpoint to the whole building white colour.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Party Hall / José Marini Bragança & Helena Veludo" 13 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 21 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=126835>

1 comment

Share your thoughts