ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Colombia
  5. Yemail arquitectura / Oficina informal
  6. 2008
  7. Barn House / Oficina Informal

Barn House / Oficina Informal

  • 01:00 - 31 March, 2011
Barn House / Oficina Informal
Barn House / Oficina Informal, © Mateo Pérez
© Mateo Pérez

© Mateo Pérez © Mateo Pérez © Mateo Pérez © Mateo Pérez +33

  • Architects

  • Location

    Cundinamarca, Colombia
  • Architects

    Oficina Informal - Antonio Yemail + Michel Pineda
  • Design

    Antonio Yemail and Michel Pineda
  • Construction

    Informal Office, Carlos Picón (master builder), Benjamín González (metal structures)
  • Area

    240.0 sqm
  • Project Year

    2008
  • Photographs

From the architect. Promoting interaction

We aim at combining urban infrastructure related to comfort and connectivity with the practical aspect of rural life. In our hybrid scheme both scenarios blend together in spaces properly equipped (with adaptable usages, thermic and closure conditions, etc).

© Mateo Pérez
© Mateo Pérez

Mediation process

The building program that combined housing and offices responded to a cooperation principle that promote a more active coexistence and relationships among owners, their children and the administrator’s family, and of the latter with daily life labors.

Small ecological actions

Constructive system was defined by materials and technological categories related to environmental efficiency criteria and energetic performance. The building used recycled wood; walls were built with stone of local extraction and standard dry construction systems.

© Mateo Pérez
© Mateo Pérez

Activating the available energy

The recent tree felling of a nearby wood made bark planks available and the skillful carpentry of local workers led to complementary construction of a small house for administrators with potential for future extensions given the roofs’ height.

Cite: "Barn House / Oficina Informal" 31 Mar 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/123484/barn-house-oficina-informal/>
© Mateo Pérez

谷仓之家 / Oficina Informal