Meander / UArchitects

© Courtesy of UArchitects

Architects: UArchitects – Emile van Vugt and Misak Terzibasiyan, in cooperation with architectenaandemaa
Location: ,
Photographs: John Sondeyker and Geert Balvers

© Courtesy of UArchitects

The region and the history around Maarheeze are a reason for the use of material, color and texture. It is a translation of a historical rural substance into a coded message. This will be visible when intensively studying the building. In small amounts, images of “recognition” come up in our consciousness. In this way the acceptance of a relative large care housing in a small community is being simplified. The materials are distracted from the rural scenery and the process of transience. After a while they show light grey patina.

© Courtesy of UArchitects

We have developed a special concrete large brick for this project in the spirit of “Cradle to Cradle”. It was produced not far from the site with low energy cost and it can be reused if necessary.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Meander / UArchitects" 29 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 16 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=121719>

0 comments

Share your thoughts