Odontology Facility / eSTUDIO vS

© Roberto Ortiz

Architects: eSTUDIO vS
Location: León, Guanajuato, México
Collaborator: Miguel A. Maestro Gz.
Client: Universidad de La Salle Bajío
Project area: 778 sqm
Project year: 2006 – 2007
Photographs: Roberto Ortiz

© Roberto Ortiz

Located in the campus of the University of La Salle Bajio Campestre, the task was to rehabilitate an unused wooded area, which was developed around the perimeter of the building housing this facility. For what is left to understand that the project was done, just rest uncover, that the trees would be the protagonists and that would frame construction to be performed.

© Roberto Ortiz

The project is to generate routes and areas for social gathering by ramps and stairs that fold to form railings, floors and walls contain and magnify the existing vegetation. All were developed from the goals of an exposed monolith that houses a pavilion for entertainment, which, through subtraction, it opens and gives shape to different furniture that responds to user improvisation.

plan 02

Thus, from a single material, concrete, results in a fusion of artificial with natural, subtle way of landscaping job.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Odontology Facility / eSTUDIO vS" 23 Feb 2011. ArchDaily. Accessed 20 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=113164>