Legal Office / Creneau International

© Philippe Van Gelooven

Architects: Creneau International
Location: Belgium
Project year: 2010
Photographs: Philippe Van Gelooven

© Philippe Van Gelooven

At Creneau’s, we firmly believe it’s our right to advocate ideas of the anti-ordinary. Blatantly ignoring the laws of Office Interiors, we came up with our own contemporary interpretation of how a legal firm should look like. In the waiting room, two artworks featuring the lasered signatures of the founder and his son function as a personal welcome to the visitor.

first floor plan

Over to the main meeting room, via a ‘naked’ staircase that appears to be kept in place with steal cables. Desktops discreetly rise from and disappear into a custom-made table, wooden table tops introduce warmth into the industrial frame of the office. Piece the resistance in the building is a private meeting room that can only be reached through a secret stairway in the main meeting room. Featuring a wall of (fake) books that doubles as an acoustic screen, and classic cornice mouldings framing the ceiling, this room exudes contrast and creativity.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Legal Office / Creneau International" 29 Jan 2011. ArchDaily. Accessed 22 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=107125>

0 comments

Share your thoughts