We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Astrium Nature Select Shop / Popular Architecture

Courtesy Popular Architecture
Courtesy Popular Architecture

Popular Architecture has shared with us their competition entry for the proposed Astrium Nature Select Shop in Taichung, Taiwan. While the Brooklyn based firm’s proposal did not win, the design provides an interesting aesthetic and retail solution. More images and a brief description after the jump.

Our design for Astrium Nature’s new select shop spatializes the company’s philosophical interest in wood as a material embodying growth and renewal.

Courtesy Popular Architecture
Courtesy Popular Architecture

From Astrium’s existing logo, we extract an abstract tree able to articulate the different needs for the two labels featured in the shop: accessory designer Hikaru Matsumura on the ground floor, and the menswear line the Viridi-anne in the basement.

Courtesy Popular Architecture
Courtesy Popular Architecture

For Matsumura, the trees act as a display system dramatizing the six meter high space, with mirrored walls multiplying the trees to strengthen the feeling of an abstract forest.

Courtesy Popular Architecture
Courtesy Popular Architecture

For the Viridi-anne, the ‘trunks’ of the trees expand to support clothing racks on their exteriors. On their interiors, the trunks become changing rooms.

Courtesy Popular Architecture
Courtesy Popular Architecture

Courtesy Popular Architecture
Courtesy Popular Architecture
Cite:Hank Jarz. "Astrium Nature Select Shop / Popular Architecture" 22 Jan 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/105403/astrium-nature-select-shop-popular-architecture/>