House In Fukawa / Suppose Design Office

©

Architects: Makoto Tanijiri / Suppose Design Office
Location: Hiroshima,
Project area: 50 sqm
Project year: 2009 – 2010
Photographs: Courtesy of Suppose Design Office

© Suppose Design Office

The house is placed at suburbs in Hiroshima, and designed for 4 members of a family with two kids.

Because there are a lot of traffics around the area, we considered the house, which is closed from outside as much as possible but still keep its space open without any pressure of the separation from the outside.

© Suppose Design Office

People can feel a place bigger more and more if they could not figure out the size of it, such as the sky and the ocean. In other words, people think a space is big when they would felt the area as if it is continuing forever.

There is- a staircase at the center of the house. It is surrounded by walls as an another construction, and it is built up to the ceiling. It stands as a core of the house. From the pillar all rooms are connected as each. The spaces are placed randomly with various levels and angles. The inside with layers of the rooms is like a place under a tree with leaves or like a cave in a mountain.

© Suppose Design Office

Moreover, the place at the top of each room could also engage people as terraces. Because of the use of the top the boxes, there are various space relations in the house, such as a room and a room, a room and a terrace, and a terrace and a terrace.

The house is separated from the outside environment, however the dwelling inside could create space like continuing forever with the center construction standing like a big tree. We believe residents could enjoy to live in the house with a comfort like in a nature environment, which people could feel and imagine the scale of the space.

Cite: "House In Fukawa / Suppose Design Office" 13 Jan 2011. ArchDaily. Accessed 23 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=103092>
  • sum

    love the interior, though the exterior is a bit week and not welcoming

  • sum

    love the interior, though the exterior is weak and not welcoming

  • S

    Love this project