2 Row Houses In Goeblange / Metaform Architects

© Steve Troes Fotodesign

Architects: Metaform Architects
Location: , Luxembourg
Project area: 320 sqm
Project year: 2009 – 2010
Photographs: Steve Troes Fotodesign

© Steve Troes Fotodesign

The contribution of the skylight was privileged to bring natural light to the ground floor, despite the large width of the house (15 meters).

Sunlight enters the house through several roof windows. The transparent surface of slab of glass allows light penetration to the ground floor and helps animating the central space through the day.

section

Huge windows (up to 3m x 10) characterize the interest brought to light and openness to the outside.

A pitched roof being required, the sloped roof is covered with the same material as the facade to assign a monolithic aspect to all of the 2 houses.

Cite: "2 Row Houses In Goeblange / Metaform Architects" 13 Jan 2011. ArchDaily. Accessed 19 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=100815>

7 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    a bit tough and boring outside. Masterpiece inside! i would love to have a house like that! simple and cool!

  2. Thumb up Thumb down 0

    Where was the editor? Not a single one of those sentences make grammatical English sense. Was it written by a fake artificial intelligence program?

  3. Thumb up Thumb down 0

    Too many articles are being published right now. The flow is way too high… you have got to control it!

    • Thumb up Thumb down 0

      The roof looks like aluminum perhaps. Why SHOULDN’T the side be the same material as the roof? We live in the 21st century with superior materials. There’s no practical reason the roof AND sides should be different materials. The objective is security, leak-proof, and durability.

Share your thoughts